7 planten die mieren afstoten en waarom deze planten werken?

7 Planten die mieren afstoten en waarom deze planten werken?.

7 Planten die mieren afstoten en waarom deze planten werken?.

De kans bestaat dat je, als je al heel lang op deze site bent geweest, je ons hebt horen spreken over gratis tuinieren.

Soms aangeduid als gezelschapsplanting, deze techniek maakt gebruik van de natuurlijke eigenschappen in planten om heilzame insecten aan te trekken, ongedierte af te weren en water- of bodemkwaliteit te reguleren.

Metgezellenplanting, wanneer goed gedaan, kan genoeg tarwe opleveren voor een broodje brood in 10 vierkante meter, plus kruiden om smaak toe te voegen en zelfs enkele mooie bloemen voor de tafel!.

Maar het specifieke aspect goed kijken hier is in ongediertebestrijding, namelijk mieren.

Oogst- en bladsnijdersmieren kunnen de bladeren van uw planten verwijderen, en mieren zijn ook bekend om vele gewone piercing ongedierte of insecten te beschermen tegen natuurlijke roofdieren in ruil voor hun honingdauw.

Voordat investeren in harde chemicaliën voor de volgende voorjaar planten, overwegen deze planten in plaats daarvan als een natuurlijke (en vaak lekkere) remedie.

Er zijn daar heel wat planten die mieren twee keer laten nadenken over het binnenvallen van je tuin.

Toen de Katholieke Kerk begon heidense religies te absorberen, namen ze speciaal nota van hoe knoflook werd gebruikt om allerlei folklore monsters af te weren die door geur jaagden, zoals de wampyr (vampier) en lycanthropen.

Vandaag weten we dat knoflook (Allium sativum) daadwerkelijk een aantal ongedierte afstoten, van mieren helemaal tot knaagdieren en ex-vriendjes.

Wanneer geplant in de tuin, deze planten vormen een beschermende barrière die weinig ongewenste beesten zullen durven passeren, terwijl niet belemmeren gunstige insecten.

Knoflook heeft ook tal van gezondheidsvoordelen voor mensen, hoewel onderzoek een aantal van zijn extremere wonder genezen kwaliteiten heeft gedebunkeerd.

Een van de meest geliefde geuren voor de mens is toevallig een nachtmerrie voor mieren.

Niet alleen maakt lavendel voor een mooie bloemententoonstelling, het trekt belangrijke bestuivers aan zoals honingbijen en vlinders, die dan de rest van je tuin zullen bestuiven.

De koppige geur van lavendel is echter te veel voor mieren, en het planten van deze in de voorkant van grotere struiken of bomen kan resulteren in een mierenbestendige barrière die je liefhebt.

Voor degenen die nieuw zijn in lavendel, kan de Franse lavendel (Lavandula dentata en Lavandula stoechas) een grote, gemakkelijk te verzorgen starterplant zijn.

Dit prachtige kruid bevat citronella, een natuurlijke chemische die bekend staat voor het afstoten van mieren, muggen en vele andere ongedierte.

) staan bekend om hun culinaire toepassingen, anderen worden gebruikt in de bijenteelt en volksgeneeskunde.

Een ander groot voordeel van citroengras is het gemeenschappelijk gebruik als sierheg of privacy scherm, met vaste plantengroei bereiken meer dan 6 voet hoog.

eigenlijk afkomstig zijn van een paar verschillende geslachten, met de gemeenschappelijke goudsbloem (Calendula officinalis) en vier soorten in het geslacht Tagetes zijn de meest populaire.

Een extra bonus is het feit dat de gewone goudsbloem eigenlijk eetbaar is en smaakt geweldig in salades.

Niet alleen zijn deze planten vaak leuke starters voor kinderen, maar ze hebben een reputatie voor het afstoten van een breed scala van ongedierte en kijken mooi terwijl het doen.

Aangezien deze planten kunnen zo klein zijn als 6 inch (afhankelijk van de soort), ze werken groot als een lage barrière voor grotere planten en kan afstoten mieren, nematoden, en zelfs herten.

Echter, ze kunnen worden aangevallen door sommige soorten bladluizen, evenals spinnenmijten en slakken, zodat ze niet een een-en-done oplossing voor elk probleem zijn.

Munt is misschien wel een van de beste planten die er zijn voor gratis tuinieren.

Het afstoot een breed scala van ongedierte, waaronder mieren, en heeft talloze toepassingen in huis en keuken.

De meeste tuinders plakken zich aan pepermunt (Mentha × piperita) of spearmint (Mentha spicata), maar je kunt ook meer exotische variëteiten proberen zoals appelmunt (Mentha suaveolens), maïsmunt (Mentha arvensis) of pennyroyal (Mentha pulegium).

Dit verbazingwekkende keukenkruid is even geweldig in de tuin.

rond grotere planten, het prachtige aroma zal verschillende ongedierte afstoten, waaronder mieren.

Het kan dan worden geoogst voor gebruik in de keuken, evenals talrijke folk en huis remedies en zelfs ambachten.

Maar een ding je misschien niet weet is dat rozemarijn (Salvia rosmarinus) en zijn vele cultivars kunnen worden gekweekt eeuwig als hagen, het aantrekken van vlinders en bijen naar uw tuin terwijl het produceren van prachtige bloemen displays.

Een van die leuke kleine bloeiende planten waar je niet veel over hoort, Tanacetum vulgare (tanacetum vulgare) heeft aantrekkelijke gele bloemen en een lange geschiedenis van gebruik in voedsel en medicijnen, hoewel het giftig kan zijn in grote hoeveelheden.

De plant, vooral wanneer in bloei, kan een breed scala van ongedierte afslaan, waaronder mieren, snijwormen, Japanse kevers, en sommige soorten muggen.

Nog beter, de plant staat bekend om lieveheersbeestjes aan te trekken, die een natuurlijk roofdier zijn van bladluizen en andere ongedierte dat mieren zullen proberen te beschermen.

De geur van een tansy is niet onaangenaam en is vaak beschreven als kamfer met een vleugje rozemarijn.

Een ander groot keukenkruid, tijm (Thymus vulgaris) is eigenlijk gerelateerd aan munt en staat bekend om het afstoten van mieren, bladluizen en konijnen.

Het kruid zelf kan worden geoogst voor culinair gebruik, maar heeft ook medicinale eigenschappen en werd traditioneel gebruikt voor wierook in vele culturen.

Als je goed kijkt, zul je merken dat al deze planten iets gemeen hebben met een sterke geur.

Mieren gebruiken geur als een primair communicatiemiddel, het leggen van sporen naar voedselbronnen en het waarschuwen van gevaarlijke gebieden.

De geur van deze planten kan worden gedetecteerd door mieren en overmeestert feitelijk de geursporen, waardoor mieren gedesoriënteerd raken.

Als gevolg daarvan zullen de arbeiders proberen te vermijden om te dicht bij de planten te komen, in plaats daarvan om te gaan rond genoemde aromatische planten zodat hun paden kunnen worden gedetecteerd door medewerkers.

Er zijn zoveel mieren afstotende planten die we mogelijk niet allemaal in één artikel konden opsommen.

Hier zijn enkele andere grote keuzes die we gewoon niet konden weglaten:.

waarvan chili paprika's, jalapeños, en bell paprika's zijn alle rassen of cultivars).

Salie (Salvia officinalis en verschillende naaste familieleden).

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en koppeling aan Amazon.

Als bestrijding hiertegen kunt u zowel chemische als biologische ongediertebestrijding gebruiken.

kan slecht tegen natte voeten en kan daarom het beste in een iets verhoogde border worden geplant.

Op deze manier is de plant makkelijk naar binnen te verplaatsen bij extreme kou. Zowel in een kuip, pot of de volle grond komt de Olea europaea namelijk goed tot zn recht. Is de grond na een dag al droog, dan geef je te weinig water. De tweede methode noemt met afbuigen. Als je dit toch willen doen, raden wij aan dit alleen in het groeiseizoen te doen. Moet u de boom wél verpotten? Zorg er dan voor dat de pot 20% groter is dan de huidige pot. Daarnaast zijn spiralen ook vrij veel voorkomend. Het ontvangt de planten rechtstreeks van de teler waar ze de best mogelijke zorg hebben gehad.

Verpot de plant in de lente of direct na aanschaf.

Olea europaea Bonsai pot Ø 55 cm [pallet]. Olea europaea behoudt s winters zijn blad en is dus een. Wanneer de bladeren van de Olea Europaea geel worden en uitvallen dan betekent dit dat de boom te nat staat. De Olijfboom heeft bescherming nodig tegen vorst en het is aan te raden om sneeuw van de boom te verwijderen. Filter-Window select#Filter_ProductPropertyOption_218241").

Zo kunt u eindeloos blijven combineren met de kamerplanten en dat voor de scherpste prijs.

Boor in dit geval een afvoergat, aan de onderzijde van de plantenbak, zodat overtollig water weg kan lopen. Dit maakt de Olea europaea dan ook ontzettend populair in Nederland. De Olea Europaea is een van de beste olijf soorten voor het nederlandse klimaat. Het snoeien van de Olea doe je door dode en naar binnen groeiende takken af te knippen.

Openingstijden: Dinsdag t/m Zondag tussen 09:00 - 17:00.

De Olijfboom heeft een voorkeur voor zanderige, voedzame kleigrond met wat kalk. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. In Nederland worden olijfbomen vooral gekweekt in speciale kassen, hierin worden de perfecte omstandigheden nagebootst waardoor ze ook in ons land goed kunnen groeien. In dit geval zal de Olijfboom olijven gaan produceren. Rouwvliegjes bestrijden? Weg met vliegjes in je plant. U heeft ze vast wel eens gezien met een mooie dikke stam. Heeft u vragen over één van onze planten of wilt u meer weten over de verzorging, standplaats of andere aanvullende informatie? Onze klantenservice staat altijd voor u klaar om al uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Iemand ervaring mee? Vriendelijke groeten, diana.

Het beste kan je om de zoveel tijd de grond controleren. - Olijfbomen met een dikke, knoestige stam. Is het na een dag al droog? Dan geeft u te weinig water. Deze en honderden andere planten zijn te zien in ons tuininspiratiepark. Ook is het een plant die veel water verbruikt. Uw specialist in exotische planten en bomen. Filter309849_checkbox:checked").

Veelgestelde vragen

  • Wat kost olea europaea

Is de olea europaea eetbaar? Heb eentje in AH gekocht en er staat niet eetbaar.

Als je de Olijfboom buiten neerzet, raden wij aan om de plant in de volle grond te plaatsen of een plantenbak te gebruiken met een goed functionerende afvoer.

Het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Olijfboom kopen? | Uitgebreid aanbod - Fleurdirect. Kies een boom die u aanspreekt en plaats uw bestelling. Hierna kan het stekje in de grond worden geplaatst. Als er genoeg zonlicht en water is, gedurende enkele weken, kan na een week of 3 de tak worden losgeknipt van de moederplant en zal de plant zelfstandig groeien. Als deze plant in de winter ook buiten blijft staan, bekleed de bak dan met tempex of noppenfolie. Geef daarom pas water als de grond bijna volledig opgedroogd is. De Olijfboom kan pas na zijn vijfde levensjaar olijven vormen. Filter218241_checkbox:checked").

Welke voedig heeft mijn olijfstruikje, in pot, nodig?.

Gebruik hiervoor algemene kamerplantenvoeding. Plaats hierom een flinke laag hydrokorrels op de bodem, voordat de bak wordt afgevuld met Mediterrane potgrond. Pokon) toevoegen, volgens voorschriften op de verpakking. Uw specialist in exotische planten en bomen. Olea europaea wilde vorm stamhoogte 40-50 cm stamomtrek 40-50 cm [pallet]. Hier wordt de plant niet veel beter of mooier van. Geef hierbij een keer per week water, tot het moment dat de watermeter omhoog beweegt.

Er zijn verschillende soorten, waarvan enkele in Nederland kunnen leven in de volle grond, doordat ze enigszins bestand zijn tegen vorst.

Hier worden ze goed ingepakt en naar u verstuurd. Lees alles wat je moet weten over de Olijfboom in onze. // Zodra er op laad meer is geklikt komt er een hash in de url, dan dus onthouden dat er daar op is geklikt. Wanneer de plant invriest dan kunt u het beste de bevroren delen verwijderen zodat.

Als de grond te lang erg nat blijft kunnen de wortels gaan rotten.

De olijfboom doet het goed in een kuip of als kamerplant. Het verpotten naar een steeds groter pot zal om de twee jaar nodig zijn, om de plant gezond te houden. U kunt ze bijhouden in een simpele bolvorm, maar het is zelfs mogelijk om deze in andere vormen te snoeien. Vulkastrat zorgt naast het makkelijker water geven ook voor voeding, het bevat namelijk voedingsstoffen voor 6 maanden. U kunt de boom zo kort snoeien als u wilt. Filter-Window select#Filter_ProductPropertyOption_218236").

De mooie boom met lichtgroene tot zilvergrijze bladeren staat fraai in iedere tuin of woning.

Als de winter mild is geweest en het voorjaar al behoorlijk warme dagen heeft, groeien er mooie witte bloemen aan de boom als voorlopers op de vruchten. Een tak die olijven heeft gedragen moet worden. De Olijfboom is op verschillende manieren te vermeerderen. De Olijfboom dient altijd in lichtvochtige grond te staan. De olijf is winterhard tot -10 graden. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']. Een Olea Europaea kan honderden jaren oud worden. Daarom bieden wij een breed assortiment olijfbomen in verschillende formaten:.

Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + '].

html(hNewPrice); eUnitElement.

Eriobotrya japonica Japanse Wolmispel Loquat. Wordt de grond te vochtig en blijft deze lang nat, dan kan de grond namelijk gaan rotten, wat niet goed is voor de plant. Zorg ervoor dat de Olea europaea in licht vochtige grond staat, vooral als de boom op een plek staat met veel licht. Noodzakelijk voor een goede werking van onze website. Uiteindelijk kan een olijfboom uitgroeien tot een grote boom met prachtige grillige stam. Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam.

Olea europaea - struik - totale hoogte 90-110 cm - pot Ø 35 cm.

Groenblijvend ja,ik haal ze begin oktober uit de tuin ( kuipplant) en zet ze onder een lichtdoorlatend afdak ( wel buitenlucht). De Olea Europaea kent zijn oorsprong in de landen rondom het Middellandse zeegebied. Hierdoor kunnen de wortels gaan rotten, waardoor de plant het niet lang zal overleven. Olijfboom verzorging tips & informatie - 123planten. Wanneer u de plant in de tuin wilt zetten, doe dit dan op een zonnige plek! Het beste is om de olijfboom in een pot te plaatsen, zodat de plant in de winter naar binnen kan worden verplaatst. container-order-button > span').

Wil je dat de boom gaat vrucht dragen, dan moet je de takken nooit korter dan 20 cm snoeien.

De plant staat erom bekend niet bijzonder snel te groeien waardoor. De juiste grootte voor de plant en de juiste kleur voor uw interieur. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']. De nieuwe pot moet minimaal 15% groter zijn, zodat de plant ruimte heeft om te groeien.

De bomen kunnen in pot op het terras gezet worden of juist in de volle grond geplaatst worden.

De bomen moeten dan wel al een aantal jaren oud zijn. Bestel uw Olea europaea gemakkelijk online. Bestel uw Olea europaea gemakkelijk online. Let er wel op dat je niet in een keer te veel verwijdert. Dat de olijfboom een prachtige plant is, is algemeen bekend. Mis niet langer onze activiteiten, speciale aanbiedingen en inspirerende tips, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! Lees alles over wat wij met jouw gegevens doen in onze. De lente heeft de voorkeur, omdat eventueel beschadigde wortels beter kunnen herstellen. Let er wel op dat de wortels niet in een laag water komen te staan, dan gaan de wortels rotten en zal de boom het niet overleven.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen