De tuinlessen van het jaar geleerd, met joe lamp'l - a way to garden

de tuinlessen van het jaar geleerd, met joe lamp'l - A Way To Garden.

'horticultureel how-to en woo-woo' andere margaret kakkerlak, hoofd tuinman.

de jaren tuinieren lessen geleerd, met joe lampl.

EING EEN steeds betere tuinman betekent open te blijven om te veranderen. Zolang we beiden tuinieren geweest, mijn vriend Joe Lampl zei tegen mij de andere dag, waren nog steeds evoluerende, nog steeds lessen te leren elk groeiseizoen. We vergeleken notities aan de telefoon over het seizoen dat we gewoon elk naar bed, Joe in Atlanta en mij in het noorden in New York State, en besloten om u in het gesprek over wat 2021 leerde, en wat we kregen gepland 2022, in het geval onze ahas kunnen helpen u een betere tuinman te zijn, ook.

Dingen zoals hoe we beiden onze behandeling van gevallen bladeren verschoven om het milieu te ondersteunen, of hoe Joes groeien meer in strobalen en telen zakken om zijn verhoogde-bed grond te rusten en te zorgen voor vruchtwisseling. Hoe onderzochten beide wat echt werkt in plaats van turf mos, een niet-hernieuwbare bron, als een medium voor het starten van zaad.

is de lange tijd schepper en gastheer van het publieke-televisieprogramma Growing A Greener World en ook van de Joe Gardener Podcast. Alsof hij meer nodig had om te doen, in de afgelopen jaren, hes creëerde iets anders, de.

een curriculum van virtuele cursussen over onderwerpen van zaden tot tomaat, ongedierte en onkruid, tot bodemwetenschap en nog veel meer.

com/podcast-speler/26342/lessen-geleerd-met-joe-lamp-een-weg-naar-tuin-met-margaret-kakkerlak-december-20-2021.

Je gewoon daar beneden als schoppen terug, ontspannen, niets doen, toch?.

Ik had net een praatje met een van mijn teamleden vandaag en we waren aan het brainstormen over het volgende nieuwe ding. En het is alsof we iets anders nodig hebben om te doen.

Kennen ze onze bijnamen voor elkaar?.

Mijn beste vriendin, Erica, voor jaren zegt, Oh, Margaret? Nee, ze is niet Type A.

Ik heb mijn hand naar die ene verhoogd.

Zoals ik in de inleiding zei, we waren als aan het praten op de telefoon de andere dag zoals we vrij regelmatig doen, en het vergelijken van notities, commiserating, en wat dan ook. Een van de dingen die was als een hoogtepunt, dat was een hoogtepunt in de afgelopen jaren, dat zeker verschuiven was zowel zien onder onze lezers en luisteraars en zo voort soort van deze receptiviteit en, in feite, opwinding over ecologische tuinbouw, over ecologie en beheer van de tuin minder snel, en zo voort. Ik weet dat je evolueert en evolueert hoe je je je plaats beheert.

Ik heb een stemmetje in mijn hoofd de hele tijd over deze tape die terugspeelt van alle nieuwe dingen die ik leer samen met iedereen. Op dat briefje, dat is iets. Ik denk tuiniers krijgen dit als ze Zoals ik zeg, Ik zeg vandaag, Im meer gepassioneerd dan ik was over het tuinieren gisteren, en morgen Ill zijn meer gepassioneerd dan ik vandaag ben. En dat is gewoon omdat er altijd meer te leren, die aha momenten in de tuin, of misschien het leren over een nieuw insect of een plant of een leuk feit dat neemt mijn adem weg. Dit ik dacht, ook: Als je optellen al die dagen in de jaren van ademloos, is het een wonder dat ik nog steeds hier.

Dat is hoe het tuinieren voor mij doet, en ik weet zeker dat veel luisteraars zich daar waarschijnlijk op kunnen verhouden. Maar tot jouw punt, dit jaar, terwijl dat tapetje in mijn hoofd blijft spelen, denk ik aan de.

s, en het bericht dat meer en meer over zijn O. ging om niet zo netjes en netjes te zijn in onze tuin. En in feite, er is een reden om niet te zijn. Bijvoorbeeld, de trommel klopt hard dit jaar over het verlaten van de bladeren. We hebben gehoord dat veel van Doug Tallamy.

Ik ben de man die de afgelopen jaren op zaterdag in november, Ik ben daar in mijn vrachtwagen het oppakken van verpakte bladeren van onderverdelingen rond mijn buurt die ze nodig hebben om de bladeren van eigendom of van de site te krijgen.

Het gemiddelde huis heeft 30-iets zakken bladeren, en ze zitten daar gewoon. En hier is het trieste deel over: Ze gaan naar de stortplaats. Er is geen recycling of compostering faciliteit voor dat hier in de buurt. Ze laden ze gewoon in de vrachtwagens, maar de vrachtwagens kunnen slechts acht per huishouden per pick-up. Ik kijk naar dat als het redden van die bladeren.

Het bevrijden van de bladeren, en dan naar huis brengen.

En hier is mijn punt op dit alles is in de afgelopen jaren, Ik heb ze versnipperd. Egoïstisch wat ik doe is Im het redden van de bladeren van de stortplaats, maar Ik breng ze naar huis en ik versnipper ze, omdat ik hou van mijn blad mulch. In de lente, Ik heb deze enorme voorraad van versnipperde bladeren.

Ik denk na over wat we de laatste jaren geleerd hebben over al die overwinterende insecten die die bladeren gebruiken, en dus wil ik ze niet meer versnipperen. Ik doe een redelijk bedrag dat ik doe ongeveer de helft van hen is versnipperd. Maar voor elke zak die ik versnipper, bevrijd ik een zak.

Als ik deze tassen oppak en ik toevallig de mensen ontmoet die daar wonen en ik vertel hen wat ik doe, zeg ik, Nou, de helft van deze tassen, ik ga dumpen dat je tijd besteed aan het inpakken. Ik ga ze dumpen op mijn landschap bedden thuis, mijn inheemse planten gebieden, om de bladeren te bevrijden en gewoon de grond te verbeteren en laat die overwinterende insecten hun ding doen.

Zijn soort van mijn koolstof offset aan, oh jee, het herstellen van 100 procent van die verpakte bladeren van de stortplaats, maar dan toestaan dat de helft van de zakken die ik verzamel om gewoon weer in het bos te worden losgelaten.

en met gebieden waar we de bladeren laten liggen en bladafval laten ophopen. Zoals je zegt, laat overwinterende kleine wezentjes hun ding daarbinnen doen, en laat dat dan geleidelijk gaan bij de natuur tempo afbraak en creëer een duff laag of maak natuurlijke mulch en voeg organische materie terug naar de bodem.

Ik had hetzelfde soort spanningspunt in mijn hoofd, wetende wat ik nu weet van mensen, zoals Rebecca en Doug enzovoort. Maar ik denk dat dat juist is om een soort halverings ding, omdat het beter is dan wat mensen veruit deden, wat mensen verbrande bladeren waren.

Zoals u zegt, in uw gebied en vele andere gebieden, gaan ze in plastic zakken nog steeds naar de stortplaats.

Dit geheel toe te voegen aan de grond, ondersteunen van de grond, het vinden van manieren om onze grond te rusten, want je hebt deze bekende mensen zal waarschijnlijk herkennen een beeld van het, uw opgeheven-bed soort plantaardige productie tuin. Ik heb een klein beetje verhoogde bedtuin. Sommige jaren heb ik het gevoel dat de grond moet rusten en ik altijd op zoek naar manieren om dat te doen. Het heeft zeker veel organische materie nodig, waar we het net over hadden. Denk je daar ook een beetje over na, zoals andere manieren om het te voeden, zogezegd, of om het uit te rusten om sommige gebieden braak te laten gaan, soort van?

Ik heb geen keuze, omdat het in mijn gezicht. Wat ik daarmee bedoel is dat ik heb gespeeld met vuur voor te lang, en Im degene die praat met mensen over het draaien van hun gewassen van het ene bed naar het volgende.

Ik begrijp alle wetenschap achter dat, en toch I ook de man, de schoenmaker kinderen die niet hebben schoenen. Im degene die dat graag doen wat ik zeg en niet wat ik soms doe, omdat ik dit ding heb voor tomaten planten. En ook al heb ik 16 grote verhoogde bedden, I over het planten van te veel van die bedden jaar na jaar met solanaceous gewassen, met name tomaten. Maar uiteindelijk dat gaat om inhalen met u.

Die ziekten die zich in de grond bevinden die je blijft voeden en cultiveren, omdat je blijft terugzetten wat ze willen, die ziekten hebben geen reden om weg te gaan of af te sterven. Uiteindelijk, en dit is veel gebeurd de laatste tijd, zie ik die bodemziekte op mijn planten en zijn geschreeuw naar me zoals, Joe, genoeg is genoeg.

Ik bedoel, het is geen optie meer.

Je moet een manier maken om je gewassen te roteren. Natuurlijk, de wetenschappers vertellen ons dat het overslaan van drie jaar in een bed, als het de solanaceous dingen, bijvoorbeeld, een rotatie is om drie jaar over te slaan. Het is niet zoals gewoon roteren het voor een zomer.

Sommige van deze bodemziekte zoals verticillium en fusarium duren veel langer dan dat. Het is als, oh, wat moet ik nu doen?.

Sprekend over aarde, heb je Aziatische springwormen in een gebied?.

Het is niet zo grappig, maar ja, zijn soort tragisch.

Ik weet niet waarom ik dit zou denken, maar ik hoopte misschien dat ik de kogel ook kon ontwijken. Waarschijnlijk minder dan een maand geleden, ontdekte ik mijn eerste. Het was zeer actief, bewegend in een snel tempo. En natuurlijk had het die melkwitte band helemaal rond. Dat is het zekere teken van wat je hebt.

Ze degraderen de bodem, voor mensen die niet weten over hen. Ze verwerken het te snel, het wegnemen van alle organische materie. Het is een verschrikkelijk milieuprobleem in vele regio's.

[Foto van springen worm boven van Brad Herrick, Universiteit van Wisconsin-Madison.

De reden dat ik vraag is omdat waren praten over gewasrotatie en blad nest enzovoort, en ze vreten het op. Ik weet niet of het antwoord is om meer organische materie toe te voegen of niet in het aangezicht van deze organische-materie-verslindende monsters. Dat is het onderwerp van veel van het gaande zijn. Ik bedoel, Ik heb over hen geschreven sinds als 2013 toen ik iemand interviewde bij Great Lakes Worm Watch, maar het wordt echt bekend nu.

Ik heb gisteren een ticket gekocht naar een tweedaagse Haar twee halve dagen in januari, een virtuele conferentie van de Universiteit van Massachusetts-Amherst met meerdere wetenschappers presenteren.

en Ill sturen u de link per e-mail ook. Het ziet eruit als een echt goede cast. Ik wil erachter te komen is er een soort van baanbrekende, enige informatie, of een richting op, moeten we meer organische materie dan ooit toe te voegen, of moeten we hen beroven van organische materie? Wie weet? Wie weet?

voeden we de wormen, of voeden we de grond? Weet je wat ik bedoel? Het is erg ingewikkeld.

zei tegen mij toen ik hem vroeg dat vorig jaar aan de Universiteit van Wisconsin-Madison, hij zei: Kies je eigen avontuur. Ik wil weten wat deze jaren ideeën zijn.

Maar hoe dan ook, op gelukkiger notities, nou, niet per se gelukkiger, maar ik weet dat je elke augustus als een beetje sabbatical neemt, en je hebt er een deel van doorgebracht wieden, als ik me nog herinner waar we het over hadden aan de telefoon dan.

Ik denk dat ik in een heel kleine club van mensen die van wiet houdt.

Op mijn maand-lange sabbatical, die ik elk jaar in augustus moet doen voor mentale gezond verstand, en dat is een geweldige tijd om het te doen, de eerste dageraad voor ongeveer een uur, stelde ik mijn timer eigenlijk zo dat het een uur of langer met een podcast of ook, Im wieden, hand wieden, op mijn knieën, neer in het vuil.

Maar hier in de buurt, ik heb ongeveer twee en een halve hectare van een vorm van cultivatie met inheemse landschap bedden buiten mijn verhoogde-bed tuin. Er zijn tal van plaatsen die onkruid nodig. Ill doen dat met mijn schurft schoffel of met de hand wieden. Zelfs met mulch, het zal weg van je.

We lijken te hebben Vanwege de klimaatverandering, hadden een langere Theres niet vorst op de grond zo veel maanden als er vroeger was, en dingen zijn gunstiger. Het soort van een langere groeiseizoen, denk ik, en meer groeiende graad dagen of wat dan ook. De houtachtige en andere meerjarige dingen, ze lijken te rommen, zoals die extra dagen elk jaar dat ze niet slapen, zogezegd.

: Het is net als, wow! Heel veel en veel, voor ons, vooral de houtachtige dingen die ik zei, zoals bitterzoete wijnstokken.

Ik wilde net zeggen, ben je dit jaar iets nieuws gegroeid dan onkruid.

Eindelijk voeg ik meer fruitbomen toe buiten de moestuin.

En ik blijf om toe te voegen aan mijn inheemse tuin met mijn bos inheemse struiken en zo voort. Mijn probleem is, en Margaret, ik stuurde je een foto terwijl waren op de telefoon deze week. Zoals we praatten, was ik kijken buiten mijn kantoor venster. Het enige ding tussen mijn kantoor en mijn opslag bed groentetuin is een gras pad. Er was iets-punt grote dollar staren door het glas naar mij. Wat ik je vertelde dat is omdat ik zou veel meer dingen geplant nu als Id eindelijk krijgen een hertenhek rond deze plek om dat soort jongens uit hier te houden van het verslinden van alles wat ik planten en vervolgens rut mijn bomen die ik planten.

Er is geen rust voor de vermoeiden hier in de buurt. Probeer zoals ik zou kunnen, ik plant veel dingen, en dan verlies ik gewoon zo veel als ik soms plant.

Misschien 20 jaar geleden, Ik kreeg een hertenhek rond de plaats en het was echt het beste geld dat ik ooit uitgegeven. Omdat de eerste 10 of 15 jaar, Ik deed wat je zegt, dat is je plant dingen en je verliest de helft van hen, vooral het houtachtige spul. Het was gewoon hartverscheurend wanneer ze zou decimeren een houtachtige plant. Het hertenhek naar mij is de enige manier om te gaan. Ik bedoel, Ik ben niet een voor het proberen om het te controleren met sprays en dingen als dat.

Wie heeft daar tijd voor? In ieder geval hier in de buurt.

Het is niet voor hoge-herten-druk gebieden, die sprays. Die zijn voor matige- tot milde-druk gebieden, niet voor gebieden waar ze stout en brutaal en er is veel van hen.

Andere mensen hebben gezegd wat je zei. De beste investering die ze ooit echt in de tijd.

Maar heb je, naast het inbrengen van een aantal fruitbomen, iets nieuws in de moestuin?.

Weet je dat ik nooit eerder gemalen kersen heb gekweekt?.

s plaats een paar jaar geleden en ze had ze. Ik kreeg eindelijk om die te proeven in real time, en ze zijn heerlijk. Ze zijn soort van een boterscotch, ananas-achtige kleine kers in een papieren zak. Ze zijn heerlijk, en ze zijn zo productief. Je hoeft alleen maar een plant, trouwens, als iemand denkt over dit te doen. Maar dat was een klein nieuw ding. Ik weet niet dat Ill doen het elk jaar of opnieuw, maar dat is wat in gedachten.

Ik hou van okra eten, maar gelukkig zijn er deze dagen kortere rassen, maar de klassieke Clemson Spineless wordt 8 voet hoog. En wanneer je dat in een bed legt dat al 18 inch lang is, zelfs staand op de top van het bed, reikend omhoog, zijn moeilijk te oogsten.

Dat zijn de twee dingen die in gedachten komen die nieuw voor me zijn. Ik heb de neiging om gewoon te planten wat ik wil, en ik doe het jaar na jaar. Mijn herfsttuin is schandalig geweldig op dit moment, en dat is een gemiste kans. Ik wens meer mensen zou doen een herfsttuin. Alleen maar omdat zomers over betekent niet dat het tuinseizoen eindigt.

En zelfs hier in het noorden, is het niet alleen voor Atlanta, maar zelfs hier in het noorden, als ik zaai alsof het vroeg in de lente weer of laat in de winter als ik zaai sommige flats op een beschermde plek van bepaalde plantaardige gewassen, eetbare gewassen, en zelfs wat kruiden, in juli en planten ze uit, Ik ga om spullen in oktober. En voor u, dat zal nog een langer seizoen, toch?

Veel van de dingen die ik begin zaad in het midden van de zomer. En op mijn sabbatical in augustus, Ik start zaden. Ik doe dat als gek in januari en februari. Maar dan in het midden van de zomer, je doet dat en je denkt, Waarom doe ik dit? Maar alles wat je hoeft te doen is een keer planten die zaailingen uit in eind augustus of begin september voor mij, en dan zien wat er gebeurt. Dat is alles wat het kost en je bent verslaafd. Je hoeft het nooit meer te rechtvaardigen.

Ik groeide een aantal nieuwe eenjarigen voor sierdoeleinden dit jaar waar ik blij om was. Iemand gaf me misschien een zes-pack of iets van ik weet niet of je ooit gegroeid.

Het is deze zeer lineaire weet ik niet. Het is een paar of paar meter lang, zeer lineair toverstok-achtige stengels. En aan de bovenkant zijn deze kleine oranjeachtige soort vuur-motor, oranje-rode puffs. Deze kleine puffy bloemen die net zo heet-gekleurd en prachtig. Omdat de stengels zijn lang en dun, bewegen ze soort in de wind.

Het was het meest interessante ding. We hebben deze vlinder hier genaamd de parelhals.

Het is een kleine vlinder; het is een brede. Het was alsof iemand een bord uitstak en elke parel halvemaan in het land besloot om te komen en Margarets te bezoeken.

Ik heb veel planten-dier interacties gezien in vele jaren, maar dit was gek. Ik bedoel, ik hou van de kleur oranje, dus zijn prachtig. Select Seeds heeft die in hun catalogus, net als andere mensen.

Ik wil je vragen over zaad dingen, maar voordat we dat doen, dus we raken niet op tijd, Ik wil je vragen over, Ik lees over deze spin uit de hel. Het is in uw buurt, toch? Wat is het spinnen ding in de krantenkoppen? Wat is dit ding?

Het, het is een lid van de gouden orb-weaver geslacht.

: Maar deze spin werd voor het eerst ontdekt rond 2015, dus ongeveer zeven jaar geleden, in de U. Ze denken dat het liftte op een scheepscontainer van ergens in Azië. Maar het is grote tijd in Georgia hier in het noordoosten sectie, misschien 16 provincies op dit moment, maar ze ontdekken zijn nu in Zuid-Carolina en zijn snel uitdijende. Maar letterlijk dit jaar, voor het eerst, ik ging van nooit een te hebben gezien naar ze waren overal in mijn eigendom, in elk bed, tussen elke boom, op het hoofdniveau of hoger. Deze zijn 3-4 inch grote spinnen tellen hun benen, maar ze zijn als een gouden orb-weaver, maar zelfs mooier omdat ze hebben rood en geel.

Ik bedoel, ze zijn mooi, maar ze zijn super eng-looking. Ze doen je geen pijn, maar je moet jezelf eraan herinneren omdat ze zijn spooky-looking over. Waar ik me zorgen over maak, omdat ik zou gewoon Im een live en laten leven man. Het echt veranderd de manier waarop ik moest tuinieren dit jaar, omdat ik echt kon niet uit te doen waar ik nodig heb om dingen te doen omdat ik niet wil verstoren van de webs. Wat netjes over deze webs is ze drie-laag. Er is de belangrijkste orb, en dan ze hebben een externe laag ook. Het is als een drie-dimensionale web en daar zijn ze in het midden van. Maar dan sterven uit als de winter komt. Maar in het proces, ze leggen die eierzak van ergens tussen 400 en 1500 eieren.

Alles wat te zeggen is, wat zal volgend jaar zijn? Ze waren dit jaar overal.

En het is een invasieve soort, dus wat is de impact ervan op de heilzame insecten die het gaat consumeren?

Het enige goede nieuws is dat ze tot nu toe hebben ontdekt dat ze zich voeden met volwassen gemarmoreerde stinkwantsen, in tegenstelling tot de andere spinnen.

[boven, een deel van Joes zaad begint gebied in piekproductie].

Ik heb geen tuin vrienden die meer zaden zaaien dan je doet in de late winter.

en, zoals je zei ook, opnieuw, in de midzomer voor herfst gewas. En nu leer je een cursus over het onderwerp en zo verder. Wat was de aha dit jaar van het zaad ding? Omdat ik bedoel, ik ken je altijd het verfijnen van uw tactiek. Ik denk, bent u ze verfijnen voor de cursus?

Dit is ons derde jaar van het herlanceren van die cursus. Het is onze meest populaire cursus veruit; mensen vinden het geweldig. De gemeenschap is geweldig, maar het geeft mensen alleen de kracht om het vertrouwen en de kennis om hun zaden succesvol te starten.

Maar het is ook een evoluerend proces. De afgelopen jaren is deze discussie over turf-gebaseerde bodemmedium een grote deal. Laten we een veenvrije optie doen en dat alles. Als onderdeel van de cursus, zou ik al deze verschillende coir opties proberen, dat is grond-up kokosschacht. Maar gezien waar het vandaan komt, moet je rekening houden met het zoutgehalte van dat.

Het hoge kaliumgehalte, dat in principe de groei van de zaailingen die naar boven komen stunt en ze zitten daar gewoon, tenzij je een manier vindt om het zout op te ruimen.

We documenteren naast elkaar proeven. We filmden alles, en probeerden manieren te vinden voor een alternatief. Eerlijk tot goedheid, ik hou ervan hoe turfmos werkt voor zaad beginnen. Maar tegelijkertijd wil ik een alternatief vinden dat ecologisch verantwoorder is.

Dat is de strijd op dit moment, maar waren er mee bezig.

Dat is een van de dingen die je soort van itereren. Je niet alleen zeggen, Ga dit andere ding. Je eigenlijk hands-on proberen, wetend wat je weet. En opnieuw, zoals we zeiden aan het begin van het programma, soort van leren de hele tijd. Ook al weet je al hoe te beginnen zaden, je probeert om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

Het hele veen ding, ik bedoel, Monty Don en veel high-profile tuin beroemdheden mensen hebben de oproep, en maakte de oproep luider onlangs, om geen turf te gebruiken omdat het niet een niet-hernieuwbare hulpbron en zo verder.

Maar we hebben meer informatie, hands-on proeven, enzovoort, op goede mixen die we kunnen gebruiken in plaats daarvan. De meeste mensen gaan willen een zak ding, Ik weet het niet eens. Ik kan lezen de labels en zien wie niet met turf in hun mixen nu, maar ik heb niet geprobeerd die bodems en sommige bagged potgronden stink.

We testen zoveel van die verschillende dingen. Ill testen 20 verschillende mediums tegelijkertijd en proberen dat de enige variabele te maken en maken al het andere een constante om te isoleren wat werkt. Het is fascinerend, maar frustrerend tegelijkertijd. We hebben allemaal meer informatie nodig.

Het was een feit-gebaseerd, geen hond in de jacht soort ding; gewoon het uitleggen van de feiten daar. Maar het dwingt ons echt om alternatieven te willen vinden als we bezorgd waren over koolstof release en het vernietigen van ecosystemen.

zullen ze op de hoogte worden gebracht van de lanceringen, omdat onze lanceringen zijn slechts voor een week lang, omdat ik loop door de cursus met hen. We kunnen gewoon niet maken het een eeuwiggroene koers, maar die begint in januari. De Master Seed Start begint eind januari.

Nou, Joe, bedankt dat je terugkijkt naar het jaar en vooruit kijkt naar de volgende samen, CM daar beneden in Atlanta.

tuinuitrusting te begeren, en te geven, met ken druse.

Hier is wat Monty Don gebruikt in plaats van turf.

Het is gemakkelijk om je eigen veenvrije pot mix te maken, met behulp van een mix van verschillende ingrediënten, waaronder goed gezeefde bladvorm, tuincompost, vermiculiet en tuingrond. Monty Don raadt aan om drie delen coir, een deel gezeefde tuincompost, een deel gezeefd leem en een deel scherp zand, perliet of tuinbouwgriet te gebruiken. Ontdek hieronder meer over de ingrediënten die gebruikt worden om turfvrije compost te maken.

Heeft Joe dit al geprobeerd in zijn experimenten? Ik gebruik coir de hele tijd gemengd met grond en compost, en Haven had geen problemen.

Mijn picks van tuinspullen, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

terrariums als geschenken (of middelpunten), met patricia buzo.

tuinuitrusting te begeren, en te geven, met ken druse.

opnieuw de kinderen klassieker de geheime tuin, met marta mcdowell.

het wonder der korstmossen, met jessica allen.

pompoenvla: vakantietaart, minus de korst.

gemakkelijk doet het: lichtgewicht snoeigereedschap (waarom im grijpende snips vs.

David lebovitzs Franse uiensoep (uit mijn Parijse keuken).

het aftellen van de laatste herfst tuintaken, met ken druse.

Gezien de keuze tussen zittend in t.

UFO (Unidentified Fuzzy Object) op Solidago in de.

Wat te zeggen behalve dat Angelica gigas seizoen is a.

Het perfecte middelpunt als je het hosten van een p.

Zoveel parel crescenten op de kwassel bloem (Emil.

Veel regen en veel clematis.

Klik hier voor informatie over de favorieten hierboven.

Als een Amazone Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

hoe we vandaag tuinieren: een gesprek met joe lampl.

MIJN HOW TIJDEN zijn veranderd, Ik schrijf in het begin van mijn nieuw-oude boek, A Way to Garden, uit 30 april 2019 in vernieuwde vorm.

herenigd! een speciale podcast met joe lampje van het kweken van een groenere wereld en joegardener.

Na een te veel uren achter de maaier (en 1000 te veel onkruid getrokken), een meisje heeft een pauze nodig, toch? Niets versterkt beter dan vangen.

tuin-bodem makeover: een how-to met joe lampl.

QUICK, VOOR DE FROST krijgt greep van de grond voorgoed, doe het: Neem een bodemtest, om uit te zenden naar het lab.

voorbij organische tuinieren: ecologische tuinbouw.

I WATCHED A ZOOM lezing de andere dag dat echt in woorden een heleboel manieren mijn eigen verdiepende begrip van ecologie is schudden de manier waarop ik de tuinbouw beoefenen van de voorjaarsopruiming, recht op de laatste karretje van het actieve jaar. De docent was Rebecca McMackin, directeur van tuinbouw voor Brooklyn Bridge Park in New York City, waar ze leidt het team dat het beheer van 85 hectare diverse parkland met een centrale focus op het creëren van habitats van bossen, wetlands, en weilanden om bodems te bouwen en vogels, vlinders, en andere organismen te ondersteunen.

We spraken over de dynamische tactiek die ze gebruiken en wanneer en waarom een heel andere benadering van het opruimen van de lente, waar de levenscyclus van dieren (van insecten op) dicteren wat er gebeurt wanneer, tuinonderhoud-wise. Zoals waarom sommige dingen niet worden teruggebracht, en anderen die nog steeds zaad-beladen wanneer ze hebben hun zaden verzameld en opzij gezet, dan terug naar de plek nadat wat opruiming daar nodig is.

com/podcast-player/21233/ecologisch-landscaping-with-rebecca-mcmackin-a-way-to-garden-with-margaret-roach-april-26-2021.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

de jaren tuinieren lessen geleerd, met joe lampl.

Begin met het typen van uw zoekopdracht hierboven en druk op terug te zoeken.

Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Dus na de winter alleen het dode hout eruit knippen.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Een kale grond betekent veel werk: onkruid wieden, plagen bestrijden, water geven, bemesten, afdekken tegen vorst. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. De olijfboom kan ook geknot worden als een knotwilg, maar de kans bestaat dat hij in het daarop volgende seizoen weinig vruchten geeft. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Het verschil zit zich vooral in de stam, zo zijn er Olijfbomen met een karakteristieke dikke stam en bomen met een dunnere rechte stam.

Olijfboom per 2 stuks | Olea Europaea - Buitenplant in kwekerspot 14 cm - 30-40 cm.

Let er wel op dat je niet in een keer te veel verwijdert. is een heestergeslacht dat tot een heel andere groep behoort, de composieten. Onder in de pot kan een mix van kleikorrels en compost doorgewerkt worden. De leeftijd van de boom of struik is daarvoor niet bepalend, alleen de leeftijd van de twijgen. Hierna kan de stek worden opgepot of geplant.

Grond, voeding- en meststoffen zijn bij de Bergerie verkrijgbaar of eenvoudig te bestellen in onze.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. De olijven worden ingekerfd tot op de pit, de dikke exemplaren zelfs aan twee zijden. Hier wordt de plant niet veel beter of mooier van. Het snoeien van een olijfboom doe je niet alleen voor de vorm maar ook voor de verzorging van een olijfboom. Controleer de plant direct op mogelijk ongedierte.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Dit doe je door je vingers, tot twee knokkels diep, in de grond te steken. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Allereerst is er de stekmethode. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Zodra er eind oktober weer gevaar voor nachtvorst is, moet hij weer naar binnen. Het kan 5 jaar of langer duren voordat de bomen vrucht dragen.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.

De olijven kunnen daarna gewoon naturel gebruikt worden in allerlei gerechten, of nog in een marinade gezet worden. De Olijfboom dient altijd in lichtvochtige grond te staan. De periode waarin dat nodig is verschilt per olijfboom van een week tot en dag of 40. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. com gelden niet voor het gehele assortiment. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost olijfboom verzorging

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

De Olijfboom is op verschillende manieren te vermeerderen.

Hoe verzorg ik een olijfboom? | De Tuinen van Appeltern. Olijfboom op stam 160 cm Winterharde Olijfboom. Het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Het is bijvoorbeeld vaak mooier om de karakteristieke stam van de olijfboom kaal en dus goed zichtbaar te houden. Het is dus niet abnormaal als de plant af en toe wat blad laat vallen.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het water op de bladeren kan ervoor zorgen dat de bladeren van de olijfboom verbranden. Het verpotten naar een steeds groter pot zal om de twee jaar nodig zijn, om de plant gezond te houden.

(liefst in de zon, bijvoorbeeld op het zuidwesten).

Olijfbomen groeien langzaam, en maken lange wortels. 1,40 1,70m - Hoogte in grond ca. Bijvoorbeeld door voldoende gaten in de pot te boren en gebruik te maken van potscherven of hydrokorrels op de bodem van de pot. Als er genoeg zonlicht en water is, gedurende enkele weken, kan na een week of 3 de tak worden losgeknipt van de moederplant en zal de plant zelfstandig groeien. (tussen de 2 en 10 graden Celsius is ideaal).

Let op; het water zakt langzaam naar beneden, de watermeter reageert dus vertraagt.

Hoe kan ik Heermoes (Paardenstaart) bestrijden?. Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser. Hou het midden van de kruin luchtig en verwijder verticaal groeiende en kruisende takken. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Wat is de juiste grondstructuur en bemesting voor de olijfboom?. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen