Voor voedselboeren is de mogelijkheid om het seizoen uit te breiden een spannend idee

Voor voedselboeren is de mogelijkheid om het seizoen uit te breiden een spannend idee.

Begin je dag met Zonsopgang, een roundup van B. nieuws en meningen direct in je inbox.

Begin je dag met Zonsopgang, direct in je inbox afgeleverd.

Brian Minter: Bekende Canadese tuinman Niki Jabbour biedt tips om onder dekking te groeien.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Brian Minter: Bekende Canadese tuinman Niki Jabbour biedt tips om onder dekking te groeien.

Brian Minter: Bekende Canadese tuinman Niki Jabbour biedt tips om onder dekking te groeien.

De mogelijkheid om het groeiseizoen uit te breiden is een spannend vooruitzicht voor mensen die willen groeien meer langseizoen gewassen, zoals hete pepers en meloenen.

Niki Jabbour's verhoogde bedden zijn gelegen op een zonnige locatie en beschermd door schaduw doek op warme dagen.

Beoordelingen en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten zijn onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kan verdienen een affiliate commissie van aankopen gemaakt door middel van links op deze pagina.

Vandaag, wanneer zoveel meer mensen gepassioneerd zijn over het produceren van hun eigen voedsel, is het vermogen om het groeiseizoen uit te breiden een spannend vooruitzicht voor mensen die langerseizoengewassen willen kweken, zoals hete pepers en meloenen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Een uitstekend nieuw boek, Growing Under Cover, geschreven door Niki Jabbour, een bekende Canadese tuinman, behandelt dit onderwerp. Haar eerste boek was de best verkochte, zeer relevante The Year-Round groentetuin.

We verontschuldigen ons, maar deze video is niet geladen.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

Brian Minter: Bekende Canadese tuinman Niki Jabbour biedt tips om onder dekking te groeien.

Ik sprak onlangs met Jabbour die in Nova Scotia woont. Hoewel haar tuin nog steeds onder ijs en sneeuw ligt, begint ze te planten en te zaaien in haar under-cover percelen. Het is altijd leuk om te spreken met iedereen die zowel creatief als gepassioneerd is over wat ze doen. Jabbour is dat allemaal, en het laat zien dat ze 150.000 mensen heeft die haar blog volgen.

Het kweken van planten en groenten onder dekking is zoveel waardevoller dan het verlengen van het seizoen, en ze biedt vele redenen om dat te doen.

Niki Jabbour maakt gebruik van poly tunnels, rijhoezen, een kas, klokkenkluiven en zelfs gerecyclede melkkannen om haar gewassen te beschermen.

Beschermende bekledingen zorgen voor eerdere start en veel later oogsten van onze reguliere gewassen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Langere seizoenen bieden meer tijd om een grotere verscheidenheid aan voedsel te kweken, zoals meloenen, die profiteren van de extra zomerwarmte.

Groeien onder dekking maakt niet alleen een langer seizoen mogelijk, maar ook een warmer seizoen. Dus, we kunnen proberen een hele reeks exotische voedingsmiddelen te kweken die we nooit eerder konden proberen.

Covers bieden bescherming tegen Moeder Natuurs grillen late sneeuwval, hagel, zware regenbuien en wind.

Afhankelijk van het type structuur, de locatie en de warmtebronnen, kun je het hele jaar door echt oogsten.

Naarmate we meer bedreven worden in de kunst van het tuinieren, kunnen we echt geld besparen door meer van ons eigen voedsel te kweken, en under-cover tuinieren kan die besparingen aanzienlijk verhogen.

Groeien in een meer beschermde omgeving zal helpen minimaliseren de uitdaging van tuinplagen, zoals knaagdieren, konijnen, herten en lastige insecten.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Locatie, locatie, locatie is een vertrouwd refrein, en een die Jabbour sterk onderschrijft. Ze is zeer duidelijk over het belang van het situeren van groeiende gebieden waar ze ten minste vier tot zes uur van volledige kwaliteit zonneschijn zullen ontvangen. Soms is dit niet mogelijk, en in die situaties vindt u uw structuur waar het op zijn minst licht, dan bladgroen en zelfs een paar wortelgewassen met succes kunnen worden geteeld. Sommige kruiden kunnen goed doen in lagere-licht locaties.

Overdekte structuren kunnen zeer veelzijdig zijn in termen van grootte. Jabbour zegt dat een enorme werf is niet nodig, en dat kleinere koude frames en klokken cloches werken goed in beperkte ruimte tuinen. Ik vroeg of verschijning op zeer zichtbare plaatsen, zoals huisvesting complexen die strata raden, was een probleem. Ze was onvermurwbaar dat aantrekkelijke, functionele under-cover groeiende opties beschikbaar zijn.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onder.

Poly tunnels werken goed wanneer de temperaturen koeler zijn, maar bij warmer weer, kunnen ze zeer warm worden. Ze stemde ermee in dat de sleutel om te zorgen voor ventilatie, zelfs bij mild weer. Rolling van de zijkanten is een van de beste koelmaatregelen, en dak of eindwand ventileren is essentieel. Goede luchtstroom is nodig voor het minimaliseren van ziekteproblemen. Wanneer temperaturen worden vrij warm, met behulp van schaduw doek op het dak zal helpen afkoelen van de lucht. Schaduw doek en poly zijn beschikbaar bij de bouw en tuinwinkels.

Toen ik vroeg naar windproblemen, herinnerde Jabbour me eraan dat ze in Nova Scotia woont waar ze bijna orkaankrachtwinden krijgt tussen de 100 en 140 km/u. Ze zegt: Waar iemand ook woont, het is belangrijk dat alle structuren veilig zijn, en alle poly covers zijn strak.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Toegang tot water en elektriciteit zijn nodig om ventilatoren voor luchtcirculatie en aanvullende warmte tijdens koude winters.

Jabbour gebruikt verhoogde bedden voor warmere grond en voor het gemak van de teelt. Een minimum van 12 centimeter grond is vereist om een grote verscheidenheid aan gewassen te kweken. Organische tuinieren is haar passie. Niet een fan van turf gebaseerde bodems, ze past haar grond aan met compost, mest, kelp, vismeel en organische, slow-lease meststoffen. Ze is van mening dat het krijgen van het pH-niveau de sleutel is tot het kweken van succesvolle plantaardige gewassen. Je moet echt zorgen voor je bodem. Alles wat je doet hangt af van deze.

Jabbour is erg streng over het niet overspoelen van overdekte tunnels en het besproeien van alleen de grond en niet het blad. Ze watert diep om de wortels te helpen groeien. Ze gebruikt graag mulches, zoals stro, als top dressing om haar water in de helft te snijden.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder onderaan.

Wat betreft ongedierte? Ja, ze zullen altijd bij ons zijn. Ze zegt dat de beste manier om het probleem te minimaliseren is constante observatie. Bij het water geven, houd een oogje op bladluizen, slakken, rupsen en hun larven. Af en toe maakt ze gebruik van een organische Safers Zeep product, maar meestal de hand plukt alle zichtbare, schadelijke ongedierte. Ze houdt ook echt van het gebruik van natuurlijke roofdieren.

Jabbour heeft een uitstekend boek geschreven, dat alle details bevat die je moet weten over het kweken onder dekking. Ze biedt geweldige groei- en oogsttechnieken, ideeën voor winterbescherming en tips voor het kweken van meer exotische groenten. Het komt erop neer dat we allemaal acht weken eerder kunnen beginnen met groeien en ons seizoen ongeveer zes weken later verlengen door onder dekking te groeien. Dit is een must-read boek voor alle tuinders.

Deel dit artikel in je sociale netwerk.

Brian Minter: Bekende Canadese tuinman Niki Jabbour biedt tips om onder dekking te groeien.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als je het niet ziet, kijk dan alsjeblieft in je spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline News zal binnenkort in je inbox zitten.

We kwamen een probleem tegen waarbij je je aanmeldde.

6: 946 nieuwe gevallen, 11 sterfgevallen over drie dagen

Dan Fumano: Vancouver politie zal geen COVID-19 vaccinaties nodig hebben, in tegenstelling tot andere afdelingen.

COVID-19: Delta variant meer een zorg dan Omicron: B.

Foto's tonen belachelijk grote goudvissen die Canadese haven overnemen nadat ze in het wild zijn vrijgelaten.

overstromingen zijn meer een menselijke mislukking dan een natuurramp.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren alvorens te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeldU ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw reactie ontvangt, er is een update naar een commentaar draad die u volgt of als een gebruiker u opmerkingen volgt.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2021 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

De Olijfboom heeft een voorkeur voor zanderige, voedzame kleigrond met wat kalk.

Dan scheurt bij vorst de bast niet kapot,wat meestal de oorzaak is van roemloos overlijden.

Wij bieden met regelmaat ook pom pom varianten van de olijfboom aan. Heeft u vragen over één van onze planten of wilt u meer weten over de verzorging, standplaats of andere aanvullende informatie? Onze klantenservice staat altijd voor u klaar om al uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. U kunt in het voorjaar en na drie maanden nog een keer wat langwerkende organische mest(bv. Ze mogen tot half mei van het volgend jaar beslist geen water meer hebben.

Inmiddels is de Olea europaea, beter bekend als de olijfboom, is ook in Nederland helemaal ingeburgerd.

Het is niet noodzakelijk om een Olijfboom extra voeding te geven. Dat de olijfboom een prachtige plant is, is algemeen bekend. Zowel in een kuip, pot of de volle grond komt de Olea europaea namelijk goed tot zn recht. Filter eventueel de voorloop eraf. De Olijfboom is niet giftig, zowel de stam als de vruchten niet. Geef hierbij een keer per week water, tot het moment dat de watermeter omhoog beweegt. Olea europaea Spiraal - totale hoogte 130-150 cm - pot Ø 35 cm. Olijfboom of Olea europaea: snoei, bloei, standplaats.

: Hojiblanca (letterlijk vertaald: wit blad in het Spaans) is een olijf variëteit uit Spanje.

Het verpotten naar een steeds groter pot zal om de twee jaar nodig zijn, om de plant gezond te houden. Hierna kan het stekje in de grond worden geplaatst. Olea europaea - wilde vorm - stamhoogte 100-120 cm - stamomtrek 20-30 cm - totale hoogte 200+ cm [pallet]. Moet u de boom wél verpotten? Zorg er dan voor dat de pot 20% groter is dan de huidige pot. Heeft u vragen over één van onze planten of wilt u meer weten over de verzorging, standplaats of andere aanvullende informatie? Onze klantenservice staat altijd voor u klaar om al uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Uw specialist in exotische planten en bomen.

Groenblijvend ja,ik haal ze begin oktober uit de tuin ( kuipplant) en zet ze onder een lichtdoorlatend afdak ( wel buitenlucht).

Exotische bomen en planten & Woestijnplanten. Als je de Olijfboom buiten neerzet, raden wij aan om de plant in de volle grond te plaatsen of een plantenbak te gebruiken met een goed functionerende afvoer. In de zomer kan het best mogelijk zijn dat je hierdoor de plant 2 tot 3 keer per week water moet geven. Voor bloei heeft de boom lage winter temperaturen nodig en veel zon in het voorjaar. Momenteel is deze plant in veel tuinen en woonkamers in Nederland te vinden.

De plant staat erom bekend niet bijzonder snel te groeien waardoor.

' + iNewStaffelPrice; ePriceElement. Opkweken vanuit pit is ook een mogelijkheid. (Enkel voor informatie over filiaal Wezep). Let er wel op dat je niet in een keer te veel verwijdert.

De kleine olijven hebben een hoge olie opbrengst van uitstekende kwaliteit.

Snoeien is doorgaans niet nodig en met voldoende water en goed gedraineerde grond redt de olijfboom zich prima. Dit controleert u door uw vinger tot de knokkels in de grond te steken. Een andere is optie is het plaatsen van. Met een winterhardheid van zon -7°C tot -10 °C kan de boom wel tegen een stootje. Vooral als de plant in de volle zon staat. Openingstijden: Dinsdag t/m Zondag tussen 09:00 - 17:00.

Mocht u liever onze olijfbomen "live" bekijken, bent u van harte welkom bij:.

Filter-Window select#Filter_ProductPropertyOption_218241"). De Olea europaea Lechin / Olea europaea Lessini is de meest. Olea europaea Bol op stam stamhoogte 60-80 cm stamomtrek 35-45 cm [pallet]. Olea europaea - Bol op stam - stamhoogte 50-70 cm - stamomtrek 12-15 cm - pot Ø 28 cm. Je kan de plant het beste op een standplaats in de volle zon plaatsen. De gemakkelijkste manier om een olijfboom te houden in Nederland is als. Olea europaea - Wild Form - stam 90+ cm - stamomtrek 40-50 cm - pot 160 ltr [pallet]. Olijfbomen zijn erg geschikt voor de vormsnoei.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost olea europaea

De olijfboom is een groenblijvende plant die in bloei komt bij lage wintertemperaturen en veel zonuren in het voorjaar.

De mooie boom met lichtgroene tot zilvergrijze bladeren staat fraai in iedere tuin of woning.

Indien de bladeren geel worden en uitvallen is dit vaak een teken van te veel water in combinatie met te weinig zonlicht. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']'). Bent u op zoek naar een plant die een fijne mediterrane sfeer aan uw terras, tuin of woning geeft? Dan is de Olea europaea een uitstekende keuze. Doordat de plant veel water gebruikt, raden we aan de kamerplant op te maken met een watermeter en vulcastrat. Is de grond na een dag al droog, dan geef je te weinig water. Olea europaea Bonsai pot Ø 55 cm [pallet]. container-order-button > span').

Vulkastrat zorgt naast het makkelijker water geven ook voor voeding, het bevat namelijk voedingsstoffen voor 6 maanden.

Naast de traditionele stam-varianten kunt u de olijfboom natuurlijk ook als struik vinden. Olea europaea - struik - totale hoogte 90-110 cm - pot Ø 35 cm. Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam. Olea europaea - wild form - stamhoogte 100+ cm - totale hoogte 160-180 cm. De Olijfboom heeft bloemen in een crème-achtige kleur. Let op! Wanneer je de Olijfboom net hebt gekocht en de plant al vruchten heeft, bestaat de kans dat deze chemisch zijn bespoten!.

De olijfboom is karakteristiek door zijn knoestige oude stammen en groen/grijze leerachtige bladeren en zijn echte kunstwerken.

Daarnaast is het belangrijk dat de wortels van de boom niet te nat komen te staan. Filter309849_checkbox:checked"). De tweede methode noemt met afbuigen. De stam van een olijfboom groeit in het Mediterrane klimaat gemiddeld 1 cm stamomtrek per jaar tot zijn 40e-50e levensjaar, daarna groeit de stam langzamer. Hierbij buig je een tak van de moederplant richting de grond en zorg je dat deze in de grond blijft, dat kan je doen met een touwtje of een steen. Bestel uw Olea europaea gemakkelijk online. In het mediterrane klimaat, waar de plant vandaan komt, is er ook geen hoge luchtvochtigheid. Eriobotrya japonica Japanse Wolmispel Loquat.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen